gue rasa hepi sangat...hehehe...first time blog gue masuk magazine...dah la tu fashion magazine plak tu...kembang jap...blog gue ader dlm ruangan Klik n Blog di page 132...sajer2 jer hantar url, sekali dapat masuk ruangan tu...hehehehe...InTrend Memang Inspirasi Gaya Hidup dD...

"Inspirasi Gaya Hidup Anda"
Bookmark and Share

dD's Follower

Monday, December 22, 2008

Tempek - Tempek

ya ampunn...udah lama blog gue nie bersawang...nie nak masukan la entry yg ader...as for today gue sambung lepak2 kat umah...then dah 1 week x wat facial sendiri kat umoh...so ari ni dek bosan wat la facial sendiri dengan ape yg ado...who said men x wat facial...wake up dude this is 21century now before masihi k...alamak terlebih sudehhh...

lepas cuci muka bersih2 n scrub skit kat T-zone, gue tempek la masker dari ZA ni...gue nie pengguna ZA...bkn nak promo...nanti ader gak yg tanya guna ape...dah ditempek masker ni habis ketat muka ni...nak senyum pun susah...kang senyum lebih2 kang merekah plak...nie masker peel of..kena la tunggu 15minit...sambil tunggu mask ni kering sempat gak dok melayan akak ecah n akak kasih kat blog abg malim...meriah tul mcm2 isu semua dok citer...then abg wahdi pun masuk join skali...nie pun diaorg dok chat x habis2 agi pasal kucing...

tempek jgn x tempek...mcm kat spa plak...hehehehe...

dah cukup15 menit...then slowly peel of mask ni dari muka...masa nak peel ni akit gak...yer la semua benda2 asing di muka ditariknya...

jgn takut...nie la mask yg telah di peel of dari muka gue...

dah habis peel, wash out ngan air suam...terlebih air panas tadi...dah cam terbakar plak muka ni...tambah skit air sejuk bagi jadi suam2...dah setel cuci bersih sapu la moisturizer...gue x suka sangat pakai toner...buat kulit gue jadi merah plak...so better sapu moisturizer je...dok belek2 muka jer la dari tadi...x cantik mana pun...dek bosan x tau nak wat aper kelebek la muka yg x hensem ni...adoiii...habisla ramai yg carut gue ni...apa gue pedulik...wakakakakaka...

8 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

kikikiki..ade2 je u ni..
rajinnya wat facial..

sitekateki | dD said...

kena tukar title la...
patut letak "facial time sengal"...
wakakakakaka...

Anonymous said...

patut muka akak cantik..

x)

sitekateki | dD said...

chantik kew?
trima kasih lah yerrr...

Adie Waridi said...

lamanya tak wat facial..dulu ingat lagi masa sekolah rendah..kakak2 adie wat facial guna telur putih tu..selalunya adie yg tempekkan...huhuhu..tapi berkesan coz semua bintik hitam tu kuar...dd, watkan facial kat myka adie..hwa3...larikkk

p/s:tq link blog adie

oRanGeLiLY said...

apsal ha..bile aku peel off mask tuh..tak cantik cam ko buat? tercabar keperempuanan aku nihhhh.. marahhhhhh<<--ahahah..gimik aje

♥♥relyza♥♥ said...

dD..jom wat facial!!

AiZoUL..sEdEtiK rAsA sEuNgKaP kAtA... said...

githew kekdahnya..
nak chantek kena lagi gegeh kan..
slmt bramal